Coaching, életvezetési tanácsadás

“Csak egyféle siker létezik - ha úgy tudod élni az életedet, ahogy szeretnéd.”

Christopher Morley

A Life coaching a jövőre irányul, cél, eredményorientált, problémamegoldó módszer. Azok számára lehet hasznos, akik az életük több fontos területére kiterjedő változást szeretnének megvalósítani.
Mindannyian szeretnénk bizalommal tekinteni a jövőbe, hinni céljaink megvalósításában, örömet találni a munkánkban, megértő társsal megosztani a legértékesebbet, az időnket, értelmet találni az életünkben a személyes érdekeltségen túlmutatóan, mégpedig valahogy úgy, hogy egyéni igényeinkkel összhangban egyfajta dinamikus egyensúlyi állapotot alakítsunk ki.
A hozzám fordulót arra biztatom, hogy az élete minden területén részletesen fogalmazzon meg egy általa ideálisnak elképzelt jövőképet, segítek, hogy több megvalósítási lehetőséget tartalmazó stratégiát dolgozzunk ki és valósítsunk meg.
Felemelő érzés amikor megtapasztaljuk, hogy mi mindenre vagyunk képesek a saját erőnkből.

Cél lehet:

  • újraértékeled konkrét céljaid és azokra koncentrálsz a munkában és a magánéletben egyaránt
  • felvállalod a saját életedért a felelősséged, felismered az egyéni értékeid, hogy mi az ami fontos és mi az ami nem
  • felszínre hozod rejtett tartalékaid, kihozod magadból, idődből a lehető legtöbbet
  • rátalálsz és fenntartod a motivációd
  • ismered szokásaidat, viselkedéscserével rossz szokásaidat új viselkedésre cseréled
  • megtalálod a számodra leghatékonyabb idő- és munkaszervezési módszereket
  • megnövekedett önismeretre és önmegértésre teszel szert

A coaching során az én szerepem, hogy elősegítsem a továbbfejlődést, a beszélgetést a probléma szintjéről a megoldás szintjére irányítsam, okokat nem vizsgálunk, a jövőbeni kívánatos változások megvalósítását célozzuk meg. Olykor érdemes a járt utat elhagyni a járatlanért, hogy a mindennapok megszokásaiból kiszakadva utánajárjunk a legbensőbb vágyainknak, szembenézzünk félelmeinkkel és megvalósítsuk a bennünk rejlő lehetőségeket.